maanantai 30. maaliskuuta 2009

Lohikäär(m)etorttu

Blogeja on kaikenlaisia. On muotiblogeja, neulomisblogeja, jääkiekkoblogeja, marsublogeja ja kokkausblogeja. Ja epämääräisiä exhibitionistisia päiväkirjablogeja.

Jälkimmäinen muuttuu nyt hetkeksi sitä edelliseksi, yleisön pyynnöstä. Tässä siis Jutan Erikoinen eli lohikäär(m)etorttu eli tuulihattutaikinasta valmistettu lohirulla.

Taikina:

2 dl vettä
100 g voita
1 3/4 dl vehnäjauhoa
3 kananmunaa
n. 1 tl suolaa

Täyte:

Ohjeen mukaan 200g lohta, oikeasti noin puolet enemmän
150 g tuorejuustoa (ruohosipuli)
1 purkki smetanaa
sitruunapippuria
tilliä

Kiehauta vesi ja voi, ota kattila pois liedeltä. Lisää vehnäjauhot kerralla vatkaten. Täräytä kattila takaisin liedelle, sekoita kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä. Lisää taikinaan suola ja kananmunat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Levittele taikina leivinpaperille uunipellille (mielenkiintoinen toimenpide, jossa voimasanat voivat olla tarpeen) ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana, äläkä säikähdä taikinan voimakasta kupruilua. Kyllä se siitä asettuu.

Jäähdytä pohja. Sekoita tuorejuusto ja smetana, levittele pohjan päälle. Lätki lohisuikaleet taiteelliseen muodostelmaan pohjan ja smetana-juustomössön päälle, mausta tillillä ja sitruunapippurilla. (TupaantuliJaisissa olleille tiedoksi, että sitruunapippuri unohtui ja Kasarmitorin S-marketissa ei ollut tuoretta tilliä joten tilli oli kuivattua.)

Rullaa levy täytteineen napakaksi kääretortuksi. Jäähdytä. Leikkaa viipaleiksi. Syö ja nauti, tarjoa myös kaverille.

Tästä ohjeesta tulee siis yksi pellillinen taikinaa, mutta samalla vaivalla kannattaa tehdä tupla-annos.

Huomenna ehkä muotibloggausta.

---------

Tänään soi AC/DC:n Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Siinä lauletaan, että "You wanna graduate but not in his bed." Siinä on kaikki elämämme olennaisuudet: valmistumisteema ja uusi, uljas nukkumajärjestelmä, joka haettiin juuri Itäkeskuksen Jyskistä. Enää puuttuu eläkeläisriistotyövoimalla valmistettu parvisänky.

Ei kommentteja: