perjantai 19. syyskuuta 2008

Syksyn menovinkit

Helsingissä tapahtuu koko ajan kaikkea, melkein samalla tavalla kuin Moskovassa mutta vähemmän hengästyttävästi. Ero on myös siinä, että Helsingissä ei ole koko ajan niin nääntynyt, etteikö jaksaisi osallistua siihen kaikkeen, mitä tapahtuu.

Lähiaikojen tapahtumista mainostamme jo tässä vaiheessa ainakin seuraavia:

Ensinnäkin Kino Lokakuu, venäläisen elokuvan festivaali saapuu luoksemme lokakuussa jo kolmannen kerran. Tule, saatat saada lippusi ostetuksi Laurakaisalta!

Toiseksi hauska ja hieno arkkitehtooninen ratkaisu, Open House Helsinki. Älkää osallistuko Tove Jansson -äänestykseen niin minulla on suuremmat mahdollisuudet voittaa. Ensi vuodeksi ehdotin kohteeksi HKL:n hiomavaunua. Haluan nähdä jätevedenpuhdistamon ja loft-asunnot, ensin mainitun siksi että tunnen niitä kohtaan lukkarinrakkautta koska olen takavuosina ollut rakentamassa yhtä sellaista, jälkimmäisen siksi että sellaiseen ei kuitenkaan tule ikinä olemaan varaa ja kaveritkin on kaikki köyhiä.

Kolmanneksi instant-mainos: Nyt-liike markkinoi juuri tuossa nokkani edestä vähän vasemmalle ensi viikon torstaina Sellosalissa esiintyvää Borodin-kvartettia. Suosittelen lämpimästi. Orkka tulee Moskovasta, soittavat kuin pienet enkelit ja ovat valinneet ohjelmistoonsa ainakin Prokofjeviä ja Shostakovitshia. Ja kyllä venäläiset aina venäläiset soittavat paremmin kuin muut.

Ja loppuun vielä maksamaton mainos: Etsitään Pietarista soitonopettajaa innokkaalle tulevalle hanuristille. Ns. pystymetsäorientoitunut opetusote ehdoton vaatimus. Halukkaat voivat ilmoittautua vaikka tänne.

---------

Tänään soi Chisun Mun koti ei oo täällä. Ostin eilen sen levyn Anttilasta vaikka piti ostaa G-tyttärelle syntymäpäivälahja. Itsekäs kummi tosin korjasi erheensä tänään edistämällä yläasteikään huomaamatta ehtineen lapsukaisen kirjallisia harrastuksia. Puol lasta kummiinsa, sanotaan meillä päin.

Ei kommentteja: