perjantai 15. elokuuta 2008

Nauriinnostoa

Päätimme Hetskun kanssa jo kauan aikaa sitten Moskovassa, että menemme huomenna Lahdessa katsomaan PMMP:n keikkaa. Lahteen asti minun piti päästä a) nähdäkseni kesälomalla olevan Hetskun ja b) nähdäkseni äitiyslomalta palanneen PMMP:n, jota en harmittavan työesteen vuoksi voi ensi viikolla nähdä Tavastialla.

Nyt "menen katsomaan Hetaa ja PMMP:tä Lahteen" -retkestä on tullut osapuilleen samanlainen saaga kuin venäläisestä (ainakin luulen, että se on venäläinen) sadusta jossa ukko yrittä nostaa jättiläisnaurista maasta ja lopulta kotihiirtä myöten kaikki ystävät ja kylänmiehet roikkuvat sadonkorjuuletkan jatkeena, kunnes nauris lopulta irtoaa.

Tarinamme nauris on siis yhdistetty Hetsku ja PMMP. Ensin Lateen suunnittelin matkustavani minä, ja pyysin yösijaa viikonloppua häissä Keski-Suomessa viettäviltä, vielä hetken Lahdessa asuvilta ystäviltä, jotka tunnetaan kätevällä yhteisnimityksellä Viivikonna. Viivikonna ilmoitti, että palaavat takaisin Lahteen sunnuntaina ja jatkavat sitten autolla uuteen pääkaupunkiseutukotiinsa. Minä pummasin kyydin. Sitten kävi ilmi, että vuokraemäntäni Anni Ammattilapsi on myös samaisissa häissä, tulee Viivikonnan kyydissä Lahteen ja hyppää siitä junaan joka kuljettaa hänet takaisin itärajan taa. Siis, erinomainen tilaisuus nähdä myös vuokraemäntää. Mainiota.

Seuraavaksi houkuttelin nauriinvetoon pikkusysteriä, joka oli alustavasti innostunut. Systeri kuitenkin sairastui eikä pääse mukaan. Toivon, ettei raukka pääse tänä viikonloppuna myös jotakin muuta, nimittäin eroon umpilisäkkeestään.

Soitin äsken Hetskulle, joka kertoi, että Apuväline-Anni, jota ei pidä sotkea Ammattilapsi-Anniin, on myös tulossa siippoineen Lahteen viikonlopuksi. Minä soittamaan Annille, Anni lupaamaan minulle kyydin Ooppelin kyydissä.

Kuka vielä ilmoittautuu joukon jatkoksi? Lahteen mahtuu kyllä.

---------

Tänään soi PMMP:n Matkalaulu, tietty. Ja perillä on tuolla, edessämme jossain.

Ei kommentteja: