lauantai 2. elokuuta 2008

Eläimellistä menoa

Hesarin nettisivuilla on testi, jonka avulla voi saada selville sisäisen eläimensä.

(Tästä muistuu mieleen se, että Hesari paperiversiona on ihmisen onnellisuuden kannalta merkittävä asia. Mutta kirjoitan siitä joskus myöhemmin lisää.)

Varokaa tätä testiä! Se saattaa paljastaa teistä uskomattomia asioita ja järkyttää maailmankuvaanne! Meidän Listan kiltti ja arka Nasu onkin oikeasti susi. Tosin sosiaalinen, ei-verenhimoinen susi. Toinen listalainen epäilee tulleensa totuudenvastaisesti kategorisoiduksi siiliksi pelkästään yhden ajattelemattoman tuh-tuh -vastauksen vuoksi. Minä puolestani olen kyhmyjoutsen, josta sanotaan näin:

Viihdyt parhaiten oman puolisosi kanssa, etkä mieluusti reissaa paikasta toiseen. Olet parisuhdekeskeinen, ja rauhallinen ja tavallinen perhe-elämä on sinua varten.

Ajattelen kiistatta, että muutos tähän suuntaan olisi ihan tervetullutta vaihtelua. Nyt puuttuu siis enää viihdyttävä puoliso, rauhallinen ja tavallinen perhe-elämä ja lobotomia, joka poistaa halun kiertää maailmaa.

Yksi yksinäinen joutsen tosiaan huutelikin tässä iltana muutamana mökkijärvellä, mutta äiti totesi huutelijasta näin: "Niiden ei pidä antaa pesiytyä omaan rantaan, ne on niin äkäsiä etteivät laske uimaan ja saattavat vielä käydä päälle." Toisaalta, ystäväni siili lausahti äsken sellaisenkin kuolemattoman totuuden, että: "Nii, eihän sitä tiijä vaikka pohjimmiten ois ihan toisenlainen, tää yleinen härdelli vaa sotkee kaiken."

Eipä tuohon liene lisättävää. Tässä testi, kiinnostuitte kuitenkin.

---------

Tänään soi J. Karjalaisen Varaani. Oisinpa se.

Ei kommentteja: