sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Prisman kohukassa tilittää avoimena: Itsenäisyyspäivä meni reisille!

Kultaisella 90-luvulla eräs nimeltä mainitsematon opiskelutoverini tienasi itselleen särvintä leivän päälle työskentelemällä Prisman kassalla. 7 päivää -lehti oli nousukiidossa nykyiseen asemaansa maamme kiistattomana valtamediana. Seiskan kannet ja iltapäivälehtien lööpit yhdistämällä tämä opiskelutoveri ilahdutti meitä säännöllisillä, silloin Suomen yliopistomaailmassa käytössä olleen Pine-ohjelman (Nostalgiaa!) välityksellä lähetetyillä sähköpostiviesteillä, joissa Prisman kohukassa tilitti avoimena moninaisia pöyristyttäviä sattumuksia jännittävän ja mielenkiintoisen glamour-elämänsä varrelta.

Avoin tilitys oli mielestämme rankkaa ironiaa niistä Seiskan kansista ja lööppiteksteistä, mutta ei tarvitse kuin vilkaista tätä niin ymmärtää, että Prisman kohukassa oli itse asiassa vain noin kymmenen vuotta aikaansa edellä.

Prisman kohukassa matkasi eilen pääkaupunkiin juhlimaan itsenäisyyttä kera arvokkaan tohtoripuolisonsa, ja illanvietosta syntyikin vallan kelvollista lööppijournalismia. Siitä kuulette ensi kerralla.

Nyt kuulette sen sijaan sen, että Haagan-Mikkelin Vanhapiikayhdistys ry. suunnittelee taas iltansa iloksi kevättalven Lapin matkaa. Mikkelin haarakonttori aprikoi, uskaltaisiko laskettelurinteeseen. Haagan osasto ilmoitti, ettei ole koskaan moiseen toimintaan vielä sortunut. Mikkeli kysyi, miten näin urbaani ja dynaaminen ihminen kuin allekirjoittanut ei ole koskaan lasketellut. Urbaani ja dynaaminen ihminen ei osannut vastata muuten kuin siten, että "ei ole hotsittanut".

Mikkelin ehdotus laskettelun korvaavalle muulle toiminnalle kuului näin: "Tai sitten voitaisiin vaan tenuttaa kahvilassa ja huudella nuorisolle."

Maaliskuuta odotellessa.

---------

Tänään soi ihan kiusallaankin se mahtava serbialainen mustalaismusiikki, jonka Kokoomuksen ministeri- ja kansanedustajakaarti vaiensi isänmaalliseen itsenäisyystunnelmaan vedoten. Että porvariston hillitty charmi, ja silleen.

Ei kommentteja: