tiistai 30. joulukuuta 2008

Halvalla lähtee eli Tapahtui alennusmyyntien aikaan

Minulla oli tänään töiden jälkeen ohjelmaa yhden A5:n kokoisen muistilapun verran. Menin ensin tosin Sokoksen viidennen kerroksen kahvilaan, joka oli ainoa rauhallinen kahvila koko kaupungissa, ja ruokin itseni ruisleivällä ja kupillisella teetä ennen syöksymistä alennusten ihmemaahan. Viereisessä pöydässä käytiin rauhoittavaa keskustelua siitä, miksi joku oli ilmoittanut jotain poliisille ja olisiko sittenkään pitänyt.

Nyt, viittä tuntia myöhemmin, voin olla tyytyväinen itseeni. Olen Hoitanut Asioita enemmän kuin koko joulukuussa yhteensä eli suorittanut kaikki ne rästissä olleet hommat ja pikku hankinnat jotka minun piti suorittaman jo kauan ennen joululomaa. Olen hankkinut pitkään ostoslistalla olleita vaateasioita edulliseen hintaan, ostanut kummitytölle kiitospostikortin, itselleni uuden hammasharjan ja lukuisia muita tuikitarpeellisia esineitä.

Noista vaateostoksista vielä sananen: Löysin taannoin mäyräkoirakuumeen ollessa huippulukemissaan mainion blogin nimeltä Tohtori Myllerrys. Sen välityksellä tutustuin myös Myllerryksen emännän muotiblogiin, joka osoittautui osapuilleen Suomen seuratuimmaksi blogiksi. Se on viihdyttävä mutta fiksu ja päivittyy usein, ja siinä on moni asia muutenkin kohdallaan. Suosittelen.

Kävin alennusmyyntishoppailemassa muiden venäläisturistien lailla myös joulun jälkeisenä lauantaina. Ajattelin jo silloin, edellä mainitusta Paras aika vuodesta -blogista viehättyneenä, että voisin kokeilla onneani myös muotibloggauksen saralla. Kirjallisesta elämästäni tuskin tulee kovinkaan muodikasta jatkossakaan, nimimerkillä Henkkamaukan persuksista melkein puhki hiutuneet farkut ja harmaa villatakki, mutta pienen muotiblogimaistiaisen saatan tässä vielä joku kaunis päivä ilmoille viskata. Varautukaa, kansalaiset!

Vaikka vaateshoppailun merkitystä mielenterveydelle ei sovikaan aliarvioida, ovat parhaat ostokset kuitenkin aina joko kirjoja tai levyjä. Ensin mainituista selvisin tällä kertaa helpolla&halvalla, nappaamalla Akateemisesta mukaani kirja-alekatalogin, mutta sitten päädyin Stockan levyosastolle.

Seuraavaksi joudun tekemään ostosretken Ikeaan, koska tyylikkäät ja kirjahyllyihin sopivat levylootat vetävät tällä hetkellä sisäänsä vain puolet levykokoelmastani, joka karttui tänään taas kuuden levyn verran. Ja niitä lootia on jo nyt kahdeksan.

Edith Piafia, Eppuja, Hanna Marshia ja pari osuvaa lahjaa kaupan päälle. Oi onnea.


---------

Tänään soi Eppujen Kaikki päättyy, on vain nyt. Siihen liittyy maailman romanttisin tarina nahkanauhasta ja kolmesta ruskeasta puuhelmestä.

Olipa kerran tyttö ja poika, jotka tykkäsivät kovasti toisistaan, mutta tykkääminen oli niin alkuvaiheessa, ettei siitä oikein kehdannut vielä ääneen puhua. Siksi ne siteerasivat toisilleen tätä nimenomaista päivän biisiä, jossa lauletaan, että "Niin kuin kuuluu asiaan, kaikki tähdet, kuu ja kaikki muu, aikakin, niin myös aikanaan sinä lähdet, pois häipyy taikakin, siksi rakastan sua nyt." Mutta siteerauksissa nuo kolme viimeistä sanaa korvattiin kolmella pisteellä.

Sinä vuonna se tyttö sai siltä pojalta joululahjaksi itsetehdyn kaulakorun, jossa nahkanauhaan pujotetut puuhelmet symboloivat noita kolmea pistettä. Se poika oli tehnyt itselleen samanlaisen. Sen tytön koru ikuistui passikuvaan, joka päätyi myöhemmin passiin, joka on voimassa vuoteen 2013 asti.

Maailma erotti myöhemmin tytön ja pojan toisistaan, niinhän se melko usein tekee. Mutta kun ne lähtivät kulkemaan eri suuntiin, se poika pyysi sitä tyttöä kuuntelemaan samaisen Eppu Normaalin kappaletta Olin vain tuuli. Ja ne ajattelivat toisistaan ihan kauniita ja lämpimiä ajatuksia luultavasti elämänsä loppuun asti, mikä on jo varsin kelvollinen suoritus kun sitä vertaa moneen muuhun vastaan tulleeseen ihmissuhteeseen.

Ei kommentteja: