perjantai 30. lokakuuta 2009

Oma kaupunki

Mikkelin sijasta Helsingin toistaiseksi kotikaupungikseen valinnut, joulukuusta 2001 alkaen satunnaisia Venäjä-keikkoja lukuunottamatta Stadissa viihtynyt Laurakaisa esittelee nyt lempimestansa Hesarin Oman kaupungin tyyliin:


Helsingin keskusta akselilla Punavuori-Espan puisto-Kaartinkaupunki-Ullanlinna-Kaivopuisto-Eira.

Olen asunut Ullanlinnan lisäksi Helsingissä vain Viikissä (EDIT: Ja seitsemän kuukautta Haagassa, miten pääsikään unohtumaan!). Siellä asuminen oli kuin missä tahansa muualla kuin Helsingissä asumista. Keskustassa tavoittaa kaupungin sielun, sen, mikä kaikissa isoissa kaupungeissa on. Vaikka Helsinki onkin pieni kaupunki. Rakastan vanhoja jugendtaloja, Kaivarin rantaa ja ratikoiden kolinaa. Sekä sitä, että jokapaikkaan pääsee kävelemällä.


Teatteri Avoimet ovet

Vuoden teatteri 2009, eikä ihme. Toimiva pieni näyttämö kaksiosaisen katsomon keskellä ja takuuvarman loistavaa, pienieleistä suurten tunteiden teatteria.


Ravintola Himalaya

Nepalilaisia ravintoloita ei kai ole missään muualla kuin Helsingissä. Himalaya on niistä paras, eikä vain siksi että se on myös lähin.


Cran Delicato Café

Tänne eksyy nykyisin valitettavan harvoin, kun pikkusysteri ei enää asu naapurissa. Se on harmi, koska Delicaton eväät ovat elähdyttävä poikkeus masentavan samanlaisia, muovin makuisia perusbulkkileipäviritelmiä tarjoilevassa Helsingin S-mafian monopolisoimassa kahvilamaailmassa. Plussaa myös virkistävän ei-suomalaisesta ilmapiiristä. Suosittelen kaakaota ja varoitan, että Delicato on tällä hetkellä remontissa mutta aukeaa käsittääkseni pian.


Tavastia

Pakkohan tämä on listalle laittaa. Suomen paras keikkamesta, jossa olen viettänyt lukemattomia iloisia ja vähemmän iloisia iltoja. Elävän suomipoppirokin ystävän kotoisen nuhjuinen ja viehättävästi vuosikaudet likipitäen samanlaisena pysynyt legenda.


Kasarmikadun sushiravintola

Reilut annokset, omatekemää puolukkalimpparia ja megasöpö kokki. Avoinna vain tilauksesta.

---------

Tänään soi keittiömestarin valinta: "Soita Popedaa." Soitin melkein, nimittäin Pate Mustajärven Juice-tulkintoja. Ei huano.

Ei kommentteja: