torstai 8. lokakuuta 2009

Galna dagar

Luen nykyään useampaakin muotiblogia, ehkä siksi että entiset suosikkiblogini päivittyvät kovin harvakseltaan. (Kokekaa pisto sydämissänne, kanaljat.)

Muotiblogit ovat hassua luettavaa. Kerron niistä joskus vaikka lisää, nyt aasinsiltana vain totean, että niissä on käsitelty viime päivinä ainoastaan erään nimeltämainitsemattoman tavarataloketjun alennuskampanjaa. Kampanjaa, jota kaikki tuntuvat vihaavan, mutta joka silti on noussut maamme suurissa ja suurehkoissa kaupungeissa instituution asemaan.

Perheemme vietti eilen ihan vaan vähän hullua päivää, joka ei varsinaisesti ollut hullu lainkaan, pikemminkin vähän hassu, eikä mitenkään liittynyt tavarataloihin: Kävimme hakemassa Anni Ammattilapsen Haagan-asuntoon jääneen olohuoneen pöydän takaisin kotiin. Kuljetus tapahtui raitiotievaunulla. Pöytä mahtui sopivasti matlalalattiaratikan lastenvaunukohdalle ja pöydän päälle kutsuin istumaan kaksi töölöläisrouvaa, jotka tulivat Manskulta kyytiin. Toinen uskalsi, kun vakuuttelin että pöytämme on peräisin ajalta, jolloin puusepät olivat vielä voimansa tunnossa. Toinenkin kehui kauniiksi, mutta istui silti ratikan penkille. Sitten köröteltiin Kirurgille asti, täti pöydällä istuen, me Pikku-Huopiksen K-marketista ostettua alennuspatonkia murentaen. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.

Merkitään pöytäkirjaan: Ratikka on mainio, ekologis-taloudellnen väline myös muuttokuljetuksiin. Ja siis ratikka, ei bussi: Nasu nimittäin muisteli saaneensa kerran haukut linja-autonkuljettajalta, jonka kyytiin änkesi sähköpianon kera.

---------

Tänään soi Anni Ammattilapsen talonsa pihalla mandoliinilla esittämä Oi Emma, Emma. Rok.

2 kommenttia:

Vagabonda. kirjoitti...

anteeksi systeri, mutta EU- direktiivi kieltää minua itämästä blogia :( Onkohan se ihmisoikeus loukkaus?

Laurakaisa kirjoitti...

No ON! Ja räikeä. Pitäiskö viedä asia EU-tuomioistuimeen?

He, joita EU-säännöt eivät näin voimaperäisesti rajoita, ovat joka tapauksessa näköjään tehneet voitavansa asiaintilan kohentamiseksi: http://hetsku.blogspot.com