sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Fiksu ja rauhallinen ihminen

Olimme torstaina metsästämässä kasvisruokareseptejä Kolmen Sepän patsaalla, koska silloin vietettiin maailman kasvisruokapäivää ja monet tofusta ja soijarouheesta innostuneet järjestöt lobbasivat sen kunniaksi asiaansa lauantaimakkaraa vailla huonoa omaatuntoa mussuttavalle enemmistölle.

Irtauduimme tofukojuista ja lähdimme Aleksia pitkin lompsmaan kohti kotia, jossa odotti paistamista vasavauvan sisäfile - maailman kasvisruokapäivä unohtui särvintä pakastimesta sulamaan kaivelleelta perheemme kokkiosastolta. Sitten pahaa-aavistamattomiin kurkkuihimme työnnettiin mikrofoni ja Yleisradion toimittaja kysyi kameran edessä, mitä mieltä olet tästä miehestä. Miehen kuva oli potretissa, jota toimittaja piteli. Mies oli pääministerimme Matti Vanhanen.

Lukaisin taannoin yhdessä illassa Jari Tervon kertakäyttökirjallisen satiirin Koljatti, jossa mainittu Matti on pääosassa. Viime aikojen uutisointi on saanut Tervon Lahnasen näyttäytymään vielä kahjommassa valossa kuin käsittääkseni kirjaa kirjoittaessa. Siksi olin pakotettu vastaamaan, että Suomen valtaeliitin nokkamies herättää mielessäni pelkkää naurettavuuden sekaista sääliä. Puoliso komppasi vieressä.

Lopulta telkkariin päätyi pätkä, jossa kommentoin Vanhasen eroamista osapuilleen niin, ettei koko kohussa mielestäni ole lainkaan kyse Matti Vanhasen asemasta, henkilöstä tai lautakasasta, mutta joku voisi silti pitää hänelle luennon aiheesta poliittinen vastuu. Olimme edellisiltana kotona keskustelleet vaalirahasotkusta ja puoliso oli tämän termin lanseerannut pääministerimme yhteydessä, Vanhas-Matti itse kun ei sitä tunnu omaan yhteyteensä ymmärtävän liittää.

Tämä varsinaisesti Panun ilmoille heittämä idea päätyi televisiosta Hesarin Ville Blåfieldin kolumniin, jossa todettiin näin: "Kun häly käy liian suureksi, on onni, jos jostain löytyy fiksu, rauhallinen ihminen, joka selkeästi artikuloiden muistuttaa, mistä kaikessa alun perin oli kyse." Blåfield siteerasi katugallupia, kertoi tuon poliittinen vastuu -kohdan sisällön ja päätti kappaleen toteamalla: "Jiin kommentti oli A-talkin fiksuin puheenvuoro."

Kyllä nyt kelpaa. Seuraavaksi aion pyrkiä pääministerin erityisavustajaksi. Olen myös tyytyväinen sukunimenvaihdokseeni - Laura Jiinä saa selkeästi enemmän medianäkyvyyttä ja arvostusta kuin Laura Hoona.

---------

Tänään soi Hetskun ja Mikkomikon hääbileseuralais-aviomiehen asuvalinnasta johtuva Agit Propin Che Guevara. Niin läsnä olet kuin ennenkin, Comandante Che Guevaran kuvalla varustettu katu-uskottavasti matkan varrella hapertunut punainen teepaita.

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Hei, mähän näin tuon, ja muistan vielä tuon kommentinkin. :)
En tosin tokikaan tiennyt, että se olit sinä.