torstai 20. elokuuta 2009

Päiväkodin lapset ovat pihalla taas

Olen totaalisen vanha.

Sen huomaa siitä, että en ollut viikonloppuna Flow-festareilla, koska 90-prosenttisesti esiintyjät olivat minulle täysin tuntemattomia. Ne, jotka tunnistin, olivat sitä kategoriaa jota ei jaksa vääntäytyä livenä katsomaan. Ehkä Yann Tierseniä lukuunottamatta. Muutenkin koko festareista tuli jotenkin viileän tyylikäs olo, vähän samanlainen kuin platinablondatusta, graafisesta kasariotsatukkakampauksesta, ja minusta viileys ja tyylikkyys eivät ole arvostettavia asioita kun on kyse musiikista. Lämpöä ja räkäistä roiskintaa mieluummin.

Vielä paremmin sen huomaa siitä, että olin taas eilen katsomassa 90-luvulla kuollutta ja kuopattua bändiä uudestisyntymiskeikalla. Tällä kertaa kyseessä oli FNM:n ja Tehiksen kanssa linjassa olevan jatkumon muodostama Tarharyhmä, joka soitti Loosessa lyhyen etukäteiskeikan ennen Maija Vilkkumaan 10+10 -merkkipaalukiertueen alkamista.

Ja voi, millaisen keikan! Hippi, jota nykyään kutsutaan myös nimellä Juures, ei ollut kuullut bändistä muuta kuin "kato tää on se levy millä ystävämme X soittaa", ja oli välittömästi myyty. Minä katsoin silmät loistaen varhaiskeski-ikäisiä pienten lasten äitejä, jotka vetivät silmät loistaen huutamalla punkkipoppia. Liian nopeasti keikka oli ohi ja jouduimme siirtymään yläkertaan seuraamaan lööppijulkkisten rauhanomaista rinnakkaiseloa toistensa kanssa.

Ennen keikkaa kävimme kuuntelemassa, kun Wallu Valpio luki Groteskin terassilla lukijoiden tarinoita vuonna 1979 painetuista pornolehdistä. Oi Maire!

---------

Tänään soi Tarharyhmän Aikalailla sekaisin, koska se kuuluu ehdottomasti sarjaan Suomipopin Kiistattomat Helmet. Eikö vaikka?

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Tarharyhmä on ihana! Mäkin tahtoisin nähdä ne livenä jossain. :)