sunnuntai 16. elokuuta 2009

Loma, top 10

Jos on ollut kuukauden poissa, on mahdotonta kirjoittaa yhtä, kahta tai kolmeakaan blogitekstiä kaikesta siitä, mitä sen ohi livahtaneen kuukauden aikana tapahtui. Tässä siis pähkinänkuoreen ängettynä yhden akateemisen sivistysperheen kesäloma vuonna 2009:

1. Virallinen loman ensimmäinen ilta, kun istuttiin kera kälyn ja langon saunan jälkeen Nipa-vainaan pihakeinussa ja katseltiin keskikesäidylliä.

2. Ilosaarirockin rentolavan viimeinen esiintyjä, Femi Kuti & The Positive Force. Rokkifestarit suoraan hautajaisista pölähdettynä eivät ehkä pääse kaikin osin ihan oikeuksiinsa ja huono valmistautuminen aiheutti pari harmittavaa esiintyjämissausta, mutta lupsakka rokki jälleen kerran ja kaikesta huolimatta. Erikoismaininta siitä, että tällä kertaa kenellekään ei tarvinnut selittää että "ei me olla pari vaan kavereita". Koska oltiin pari. Vaikka kyllä parhaita kavereitakin, edelleen.

3. Ilomantsilaiset perinneleivonnaiset. Parppeinvaaralla saa maailman parhaita karjalanpiirakoita, ja riisipyöröjen ohjetta teollisuusvakoiltiin Ilomantsin leipomossa.

4. Kohdassa yksi mainitussa seurassa suoritettu uintiretki hylätylle avolouhokselle. Erityisesti siksi, että myös itsesuojeluvaistovammaiset kalliokielekkeiltä hyppijät jäivät henkiin. Erikoismaininta sille pahaa-aavistamattomalle sammakolle, joka sai aikaan vuosisadan hysteerisimmän kirkunan.

5. Yhdistetyt valmistujaisjuhlat ja 60-vuotissynttärit. Ainakin noin kello kahteentoista asti. Livekaraoke, diplomi-insinöörin valmistujaislahjaksi saama rock-uskottava mikki ja Nasun balalaikkasäestys saavat tällä kertaa erikoismaininnan.

6. Juhlia seurannut sunnuntai, joka oli naisenergian juhlaa. Mimmit rulettaa! Erikoismainitsemme Nasun, jonka hennoilla harteilla allekirjoittaneen hermot lepattivat koko aamupäivän.

7. Kiireettömät ja lupsakat mökkipäivät, järveen mulskahtanut Aksu, Panun saamat hauet, tuntikausien uinti ja saunominen, rantakala ja grillimakkara. Mittava mustikkasaalis myöskin.

8. Loppuloman sokerina pohjalla kummilapsukaisten ja näiden perheiden kohtaaminen pitkästä aikaa. Mahtavia mukuloita, ja mukuloidensa mahtavia vanhempia. Panu haluaa erikoismainita lampaat ja trampoliinin. Molemmat on kuulemma saatava. Luvassa siis luultavasti neuvotteluja vapaamuurareitten suurloosin takapihan uusiokäytöstä.

9. Koko Baltian turnee mutta erityisesti Pärnu. Jos Panulta kysytään niin ei kuitenkaan Pärnu vaan vilnalaisessa ravintolassa tarjoiltu siankorvia, -sorkkia ynnä muita harvoin tarjolla olevia herkkuja notkunut annosvati.

9,5. Ai niin, uusi teltta. Se on hieno ja iso ja pitää vettä.

10. Kotiinpaluu. Loma oli hyvä ja sitä oli siinä mielessä riittävästi, että tuntui kivalta palata takaisin omaan kotiin ja omaan arkeen. Huominen töihinpaluukaan ei tunnu vastenmieliseltä, kuten ei syksyn alku muutenkaan. Kaikkea mukavaa on luvassa jo heti ensi viikolla. Blogiakin yritän viritellä taas elävien kirjoihin.

---------

Tänään soi loman tunnusbiisi, Samuli Putron Mitäpä jos, jota on treenattu ahkerasti syyskuun performanssia varten ellei nyt päivittäin niin joka toinen päivä kumminkin. Mittatilaustyönä, hartaasti ja yksinoikeudella.

Ei kommentteja: