tiistai 25. elokuuta 2009

Asenne ratkaisee. Aina.

Kyllästyin joskus viime talvena kyyninen paska -elämänasenteeseeni ja tilasin sähköpostiini Positiivarien Ajatusten aamiaisen. Usein mainioita ja osuvia pikkulasten sutkautuksia, self help -kirjojen ja krääsän aggressiivista mainontaa ja ehkä kerran kuussa tai harvemminkin joku oikeasti ajattelemisen arvoinen ajatus alkavan päivän varalle.

Mutta sikäli Positiivarien Asenne ratkaisee -asenne on kiistatta täyttä totta. Sovelsimme sitä eilen kivutessamme keskustasta kotiin ja pohdiskellessamme iltapuhteen siivousurakkaa, joka piti suorittaa viikko sitten.

Positiivista ajattelua edusti se keksintö, että nykyoloissa kotiamme kohtaava murtovarkaus ei aiheuttaisi juuri minkäänlaista haittaa. Murtovarkailla kun käsitykseni mukaan on taipumus viskellä kaikki tavarat sikin sokin lattialle ja jättää jälkeensä masentava hävityksen kauhistus.

Meillä kaikki tavarat ovat sikin sokin lattialla jo valmiiksi, ja kaikki 28 neliötä ovat masentavan hävityksen kauhistuksen vallassa. Luultavasti keskivertomurtovaras luovuttaisi keikan kesken ja kääntyisi ovelta takaisin - niin eilen, tänään kuin huomennakin, koska iltapuhde kului kuuntelemalla Laura Sippolaa ja leipomalla hatsapuria.

Häätyy ehkä palkata siivooja?

---------

Tänään soi siis Laura Sippolan maanmainio biisi nimeltä Kiinnostaa. En voisi olla enempää samaa mieltä.

"Halusin nähdä miltä kotini näyttää
jos siivoon kaiken
Kerrankin voisin pölypussia täyttää
ja kuurata kaiken

Sekö mua oikeesti kiinnostaa
Silläkö tahdon päiväni täyttää
Jokin muu vois mua innostaa
Jotakin muuta, tuijotella kuuta"

Ei kommentteja: