keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Luottamuspula

Enpä aamulla herätessäni tiennyt, että tulisin tänään käymään kirjeenvaihtoa Alma Median tiedotuspäällikön kanssa.

Väitän olevani suuulas ja vihainen nainen. Joskus olenkin, mutta en aina. Sitä paitsi lepyn nopeasti. On kuitenkin yksi teema, joka saa minut poikkeuksetta silmittömän raivon valtaan, ja se on sukupuolisen suuntautumisen takia syrjiminen sekä yhteiskunnan että yksilön tasolla. Olen sille allerginen ja yliherkkä, koska en mitenkään voi ymmärtää, miten ihmisten pariutuminen toisten ihmisten kanssa voi olla kenellekään ulkopuoliselle millään tavalla kuuluva asia. Saati vaikuttaa pariutuvan ihmisen persoonaan, työkykyyn tai yhtään mihinkään muuhun vastaavaan ominaisuuteen.

Meinasin takavuosina tikahtua raivoon sen uskonnollisten ihmisten polvirukoilukampanjan takia kun Suomen lainsäädäntöä rukattiin ihmisarvoisemmaksi parisuhteen rekisteröinnin osalta. Tässä maailmassa, missä elämme, jotkut valopäät ihan oikeasti siis kokivat ventovieraiden ihmisten intiimit suhteet niin olennaisiksi asioiksi, että vaivautuivat könyämään niiden vuoksi polvillaan pitkin Eduskuntatalon portaita. Jos kaiken sen energian kanavoisi johonkin fiksuun toimintaan, olisivat ainakin Helsingin asunnottomat tai yksinäiset vanhukset enää muisto vain. Ehkä ilmastonmuutoskin olisi pysäytetty.

Tämän vuoksi uutinen Johanna Korhosen työsuhteen purkamisesta oli lievästi sanottuna pöyristyttävä. Olen juuri lukenut Korhosen muistion aiheesta, ja olen vielä enemmän pöyristynyt.

Vähemmän pöyristyneenä kirjoitin tänään Alma Median tiedotuspäällikkö Rauno Heinoselle viestin, jossa kerroin Alma Median asiakkaana odottavani heiltä Johanna Korhosen irtisanomisperusteiden julkistamista. Ilmoitin totisesti toivovani, että Korhonen on väärässä, koska en soisi mitään tämänkaltaista tapahtuvan 2000-luvun Suomessa. Heinonen vastasi minulle kertoen, että luottamuspula on irtisanomisen perustana eikä Alma Media halua antautua julkiseen väittelyyn tai tarkempaan perusteluun eikä tuoda julkisuuteen asioita, jotka eivät sinne kuulu.

Viestinnän ammattilaisten luulisi vähemmästäkin tajuavan, että kun vastassa on Johanna Korhosen kirjoittama yksityiskohtainen muistio irtisanomistilanteesta, on Alma hitusen heikoilla nykyistä tiedotuspolitiikkaansa jatkaessaan. Käsillä oleva tilanne kun on nykyisten faktojen valossa liian helppoa tulkita niin, että Alma Media antoi lesbolle fudut lappilaisten lestadiolaislukijoiden menettämisen pelossa ja kun ei pysty mitenkään paremmin asiaa perustelemaan, vetäytyy luottamuspulan ja kommentoimattomuuden taakse. Vähän kaunistellumpi versio on se, että Alma Media antoi lesbolle fudut koska tämä ei työhaastattelussa kertonut olevansa lesbo.

Kumpikaan ei ole kovin kaunis tai Alma Mediaa imarteleva tulkinta.

Olen vuosien varrella kehittynyt sattuneesta syystä melko kokeneeksi Alma Median boikotoijaksi joten tiedän, että ilman Alma Mediaakin voi mainiosti elää. Kehotan siksi kaikkia jättämään Ilta- ja Kauppalehdet ostamatta ja lukematta kunnes Alma saa änkytettyä ilmoille ne todelliset, mitenkään Johanna Korhosen perhesuhteisiin liittymättömät irtisanomisperusteensa.

Tai pyydettyä anteeksi ja korjattua tekemänsä karmean virheen.

--------

Tänään soi YUP:n Saatana meni korvasta sisään. Koska minulla on kaiken muun hyvän lisäksi vielä korvatulehduskin.

Ei kommentteja: