torstai 28. toukokuuta 2009

Perhe harrastaa, osa kaksi



Jos joku ei ole vielä asiaa blogista tai arkielämästä havainnut, taloudessamme asustaa Huushollaava Mies. Hän on ollut sellainen niin kauan kuin muistan: Ensimmäinen ensimmäisellä hankkimallani digikameralla kuvattu videoklippi heiluu hetken pitkin seiniä ja lattioita ja tarkentaa sitten pietarilaisessa keittiössä tiskaavaan nuorukaiseen, jota tiskipöytä ulottuu noin polviin. Seuraa kuvaajan piipittävällä äänellä lausuma selostus: "Panu tiskaa".



Panu on sittemmin tiskannut hyvin uutterasti. Ja laittanut ruokaa myös. Minä en ole vieläkään lukenut sen digikameran käyttöohjetta, ja sitä paitsi koko kamera hävisi kesällä 2007 jonnekin Pekingiin.



Minä en pidä tiskaamisesta. Ruualaitto on minusta mukavaa silloin, kun on tulossa juhlat. Myös leipominen on satunnaisesti kivaa. Mutta armaaseen puolisooni verrattuna asianharrastukseni ruuanlaiton suhteen on kiistatta miinuksella, ja pahasti. Yleensä keskityn muihin, paremmin hallitsemiini hommiin, kuten pyykin viikkaamiseen. Joskus yritän auttaa, koska minun on annettu ymmärtää, että yhteinen kokkaus lähentää ja tiivistää perhesuhteita.



Lopputulos: Sunnuntaina minulta murtui varvas, kun laitoimme yhdessä iltapalaa ja pääkokki pyörähti pahaa-aavistamatta pienessä keittiönurkkauksessa lähietäisyydellä hengailevan apulaisensa jalkapöydän päälle. Nyt istun kirjoittamassa tätä pelkällä oikealla kädellä. Vasemman käden keskisormi sojottaa kohti kattoa tiukasti laastaroituna ja sitä viilentää vajaa pakastehernepussi. Kylmä, koho ja kompressio johtuvat siitä, että yritin äsken sekaantua keittiöaskareisiin ja pilkkoa perunoita sillä aikaa kun seuraava Panu´s Diets valmistuu. Pilkoin ensin pari perunaa ja sitten oman sormenpääni.



Samaisella kokkiveitsellä olen joskus aiheuttanut itselleni sairaalareissun ja rivin tikkejä etusormeen. Nyt yritän selvitä kotikonstein ollakseni Marian sairaalan päivystyspolin sijasta paikan päällä sitten kun savujuustolla ja sienillä täytetyt hirvenliharullat tulevat pois uunista.



Mitä tästä opimme? Jätä kokkiveitsiheilunta niille, jotka osaavat lajin luonnostaan.

---------

Tänään soi Neljän Baritonin Pop-musiikkia. Koska se tyttö menee naimisiin, sen pojan kanssa naimisiin. Sen hyppyritukkakesäpojan.



Kuva: www.hackman.fi

Ei kommentteja: