keskiviikko 18. helmikuuta 2009

25 tarkkaan harkittua faktaa

En kykene mihinkään omaperäiseen, joten lainaan Facebookkia. Tässä siis 25 faktaa Laurakaisasta, yksinoikeudella blogin puolella, ettei naamakirja vahingossakaan varasta haurasta identiteettiäni:

1. Minulla ei ole korvakoruja varten tehtyjä reikiä korvissani. Ei ole nyt, eikä ole koskaan ollutkaan. Tällä voittaa usein pisteen ainakin naisseurassa käydyssä en oo koskaan -kisassa.

2. Olemassaoloni ei ole itsestäänselvyys. Äitini sairasti vihurirokon minua odottaessaan ja lääkäri oli antanut täydet valtuudet päättää, syntyykö mahdollisesti kuuro tai muuten viallinen lapsi maailmaan vai ei. Äiti päätti riskeerata. Olen siitä iloinen.

3. Ja vain valikoivasti kuuro.

4. Vasen polveni on rikki. Asiasta tietämättömät rinnallakävelijät ovat monesti kulkeneet hetken vaiti pää kallellaan ja kysyneet sitten, mistä tuo ääni oikein tulee. Tovin ihmeteltyäni olen tajunnut, että "tuo ääni" on napse, joka kuuluu polvestani kun kävelen. En itse kiinnitä siihen huomiota.

5. Lempiruokani on juusto. Kaikissa olomuodoissaan. Olen kuin se Wallace and Gromit -animaation Wallace, joka juuston loputtua lähtee transsissa kuumatkalle hakemaan sitä sieltä lisää. CHEEEEEESE.

6. Innostun varauksetta asioista.

7. Innostumisen arvoisia asioita ovat mielestäni lähestulkoon kaikki asiat. Huuliharpunsoitto, yksinäiset mummot, Venäjän hallintojärjestelmä, mahdollisuus puhua Finlandia Vodkasta Venäjän televisiossa, matkat sinne sun tänne, konsertit, uudet bändit, uudet ihmiset, uudet tulevaisuudensuunnitelmat.

8. Aika monesta asiasta lakkaan innostumasta yhtä nopeasti kuin aloitin niistä innostumaan.

9. Meinaan joka kerta jossain vaiheessa purskahtaa itkuun onnesta kun tapaan veljenpoikani Aleksanterin eli Aksun eli Paukun eli Paten. Koska hän on mainio, koska hän on veljenpoikani, ja koska hän on.

10. Kun asutaan, asutaan joko landella tai ytimessä. Edellä mainittujen välimaasto ei ole vaihtoehto. Ydin määritellään siten, että kotiin pääsee ratikalla.

11. Ajankäytöllä mitattuna tärkein viiteryhmäni, millään tavalla muita viiteryhmiä väheksymättä, on entisten ja nykyisten pietarilaisten sähköpostilista.

12. Minulla on kaikki muut Toivelaulukirjat paitsi kakkonen ja kolmonen. Ja kaikki ahkerassa käytössä.

13. Osaan rentoutua saunassa vain silloin kun saunon yhdessä jonkun muun kanssa. Sauna on sosiaalinen kokemus.

14. En osaa pitää ilmeitäni kurissa. Se on hyvin, hyvin huono ominaisuus työhön liittyvissä ikävissä tilanteissa.

15. En osaa neuloa sukkaa. (Tai mitään muutakaan.)

16. Osaan rakentaa periskoopin.

17. Tietyllä tavalla omituisinta, mitä minulle koskaan on tapahtunut, on se kun kanssani kommunikoitiin tunne-elämän asioista Iltalehden iltatytön välityksellä.

18. Parhaita vaatteita ovat asenteella varustetulla tekstillä varustetut teepaidat. Suosikkejani tällä hetkellä ovat Herra Ylpön bändipaita, jossa lukee Tyttö epäkunnossa, kesämökkiläispatrioottinen Kaikki Puumalan puolesta –paita, CMX:n taannoinen bändipaita jossa on teksti Matemaattinen sydän aineettomassa ruumiissa, ehdottomasti eniten kommentteja vastakkaiselta sukupuolelta kerännyt I love football (because my Daddy does) –teepaita sekä uusi hieno sinivalkoinen radiopaita Yle Shopista.

19. Uskon sellaiseen rakkauteen, jossa ollaan samalla myös ystäviä keskenään. En pysty tajuamaan sukupuolipoteroihin kaivautuvaa parisuhdemallia, jossa nainen nalkuttaa ja mies pyrkii pois pirtistä aina kun tulee pieninkin tilaisuus.

20. Uskon myös sukupuolten väliseen tasa-arvoon. Uskoa tasa-arvoisempaan huomiseen luovat pienet mutta merkitykselliset asiat. Kuten se, että meille palkattiin juuri töihin kolmekymppinen pätevä nainen eikä inisty yhtään synnytysiästä tai äitiyslomapeikosta. Tai toissapäivänä Feministin käsikirjan itselleen hankkinut poikaystävä.

21. Musiikki on minulle megalomaanisen tärkeä asia. En väheksy omaakaan musisointiani, joka tähtää vain ja ainoastaan itseni ilahduttamiseen, mutta varsinkin muiden, taitavampien, tekemää musiikkia ilman olisi vaikea kuvitella elävänsä.

22. En katso televisiota juuri koskaan, ehkä frekvenssillä kerta per kaksi kuukautta ja silloinkin kylässä. Tätä on jatkunut vuosikausia. Televisio-ohjelmista pysyy nykyisinä mediataloaikoina varsin hyvin perillä lukemalla kotimaisten sanoma- ja iltapäivälehtien nettisivuja.

23. Poikkeuksen edelliseen muodostavat Suomen jalkapallomaajoukkueen ottelut.

24. Olen surkean huono olemaan väärässä. Näin neutraalissa tilanteessa, kuten tätä kirjoittaessa, pystyn myöntämään asian. Väärässä ollessani en pysty.

25. Kaikesta huolimatta olen sitä mieltä, että olen ihan älyttömän mahtava tyyppi.

---------

Tänään soi CMX:n HC-EP, joka kolahti tänään vihdoin postiluukustani. Särökitara on uusi haitari.

Ei kommentteja: