sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Värikuvina jossain lensi linnut kun taivas oli harmaa

Keski-ikäistymiseni on johtanut surulliseen tilanteeseen: en ole juurikaan muistanut intoilla musiikista. Ellei rakkaan puolison ilta- ja aamupuhteina säveltämiä ukuleleteoksia lasketa.

Mikkelissä on iloisesti vilkkaudellaan yllättänyt elävän musiikin tarjonta. Ensimmäisenä viikonloppuna muuton jälkeen täällä esiintyivät Dave Lindholm, PMMP ja Chisu. Kharman baarissa oli perjantaina jazzia ja me menimme sinne. Ja sieltä Kalevan yökerhoon humppoomaan ja jenkkoomaan Mamban Vieläkö on kesää jäljessän tahdissa, mutta se on jo kokonaan toinen tarina.

Kaukana ovat intoilun ajat. CMX on vissiin studiossa. Kai niiltä tulee joskus levy, en tiedä milloin. PMMP jäi väliin jazzin takia. Ilosaarirockissa on ensi kesänä Bad Religion mutta en ole tehnyt elettäkään kysyäkseni, onko minulle taas Itä-Suomen yliopistossa järjestetty yhden osallistujan arpajaiset joiden palkintona on kaksi vapaalippua rokkiin. Ja niin päin pois.

Vietin tällä viikolla poikamiestyttöperjantaita ensin Jouni-tädin ja Nasun aka Anonyymit Työnarkomaanit ry:n kanssa baarissa ja sen jälkeen surffasin vanhojen aikojen muistoksi intternetissä muuallakin kuin huuto.netin huonekalusivuilla. Huomasin, että suloinen pikku Olavi on julkaissut uuden kappaleen. En enää muistanut, mistä ladattavaa musiikkia ennen ostin, joten opettelin käyttämään jotain satunnaista musiikinostosivua. Ja ostin Olavin kappaleen. Ensikuulemalta se kuulosti siltä, että Heikki Salo oli käynyt opettamassa Oltsulle biisintekoa.

Olavi on nuoreksi mieheksi kovin innokas laulamaan menneistä ajoista. Vähän sillai nostalgisesti, lapsuuden kesät -tyyliin, että kaikki oli ennen paremmin kunnes päättyi traagisiin marttyyrikuolemiin.

Kuuntelin Olavia ja mietin sekä mennyttä että nykyistä. Vähän tulevaakin, jota kohti ei ole enää niin kiire.

Aika on läsnä, ei pysähtyneenä vaan hiljaa entisen ja nykyisen välillä aaltoillen. Se noutaa menneestä merkitykset tämän hetken suruihin ja iloihin, nykyisten itkujen ja naurujen aihioihin.

---------

Päivän biisi on siis suloisen pikku Olavi Uusivirran Nukketalo palaa. Uusi Preeria-nimeä kantava albumi ilmestyy 7.4.

Ei kommentteja: