maanantai 22. maaliskuuta 2010

Oikea koko

En ole koskaan asunut maalla, enkä haluakaan. Suunnitelmiini kuului pienenä asuminen kaupungissa, jossa on metro. Olen asunut kolmessa sellaisessa. Ne olivat hyviä aikoja ja hyviä kaupunkeja. Ja silti olen vahvasti sitä mieltä, että ihmiselle yleensä ja Laurakaisa-yksilölle eritoten kaikkein sopivin asumismuoto on pikkukaupunki.

Pikkukaupungissa on kaupungin hyvät puolet, mutta ei huonoja. Siellä ei ole ehkä maalla asumisen hyviä puolia, mutta koska en keksi, mitä ne voisivat olla, ei siellä ole huonojakaan. Pienessä kaupungissa on kaikkea sopivasti eikä yhtään mitään liikaa. Autoa ei tarvitse, kävelemällä pääsee jokapaikkaan, asuminen ei ole pökerryttävän kallista, palveluja ja tarjontaa on riittämiin, ja jos alkaa kaivata enemmän kahta jälkimmäistä, voi hurauttaa Pendolinolla pääkaupunkiin.

Viime maanantaina istuimme Nasun ja muiden kumppaneiden kanssa Parnell's-baarissa parantamassa Mikkelinlaajuista vitutusta. Tänään istuimme Nasun kanssa Parnell's-baarissa juhlimassa onnellisesti maailmaa valloittamaan lähtenyttä hankehakemusta. Ensi maanantaina istumme luultavasti Parnell's-baarissa tekemässä jotain vielä tuntematonta asiaa, ja se on hyvä.

Aprikoin tänään, miksi Helsingissä ei tullut viime aikoina koskaan käytyä missään, vaikka kaikenlaisia baareja oli ympärillä kymmenittäin. Osasyynä on varmaankin vielä Helsingissä vallinnut asiaintila ja uupumus, mutta osittain missäänkäymättömyys selittyy ehkä Nasun keksimällä ison kaupungin dilemmalla: Kun tarjontaa on liikaa, tulee ähky, eikä jaksa tehdä mitään eikä sitäkään vähää. Kun baareja on yksi, ei maanantai-illan ohjelma kuihdu ainakaan siihen ettei kukaan osaisi päättää, mihin baariin mennään.

Jos mennään, mennään aina Parnell's-baariin. Ja siksi tulee mentyäkin useammin.

Ensi perjantaina Mikkelissä esiintyy Severi Pyysalo ja minä olen tänään hankkinut perheellemme avaimet avantouimarien uimakoppiin.

Asiat mallillaan.

---------

Tänään soi kevään merkiksi Liekin vanha kunnon Korppi-albumi. Vaikka Tuletko niinkuin öinen maa -biisissä on tavoitettu maaliskuun lopun tunnelma aika kahdehdittavan hyvin. Vaikka se vielä keväämpi aikakin saisi jo tulla.

Ei kommentteja: